Tuesday, July 27, 2010

Ezam Mahu Selamatkan Selangor Daripada Siapa?

Perkara ini perlu dihujahkan. Ezam begitu keras dalam dakwaannya untuk menyahkan Anwar Ibrahim daripada menjadi Penasihat Ekonomi Selangor. Apa dosa Anwar pada rakyat Selangor? Ini yang perlu Ezam jelaskan.

Tuduhan lanjutan Ezam adalah dengan menyatakan bahawa Anwar Ibrahim adalah alat dan perkakas Yahudi. Apakah ini benar? Bagaimana pula dengan hubungan Kerajaan di bawah Najib Tun Razak dengan APCO? Bayaran RM 77 juta kepada APCO itu apa? Ini Ezam tidak jelaskan.

Saya lebih berminat untuk berbahas dengan Senator Ezam tentang isu integriti. Apakah amukan Ezam di Selangor ini ada kaitannya dengan integriti dan anti rasuah. Jika ini persoalannya, lebih baik kita berhujah dengan mauduk ini. Saya kira landskap Politik Baru adalah politik hujah dan nilai. Maka mungkin Senator Ezam bersedia berhujah berbanding sekadar hanya berceramah dalam Kempen Selamatkan Selangor. Kita boleh berhujah daripada siapakah yang mahu kita Selamatkan Selangor? Apakah faktanya? Siapa yang terlibat? Mungkin ini lebih baik dalam mencelikkan rakyat dengan K-Politic. Benarkah hujah Ezam ataupun ini satu lagi dendangan retorik Senator Ezam.

Nanti kita akan tahu, apakah benar Ezam bersama UMNO kerana prinsip atau apa?.

No comments:

Post a Comment