Friday, October 14, 2011

Sembang Santai Anak Muda - PM NAJIB VS TPM MUHYIDDIN? - Medan Tempur N. Sembilan menjadi saksi!

15 Oktober - Sabtu TPM Muhyiddin turun di N. Sembilan khususnya Ampangan. 16 Oktober - Ahad PM Najib turun N. Sembilan.

1- Jangka waktunya agak dekat, namun ini jelas menunjukkan kepada kita bahawa sudah ada pertempuran antara Pekan dan Pagoh. Kita belum lupa TPM Muhyiddin adalah individu yang lantang mengkritik plan peralihan kuasa oleh Pak Lah Badawi. Kita boleh mengira kali ini juga TPM Muhyiddin akan memulakan desakan apabila serangan ke atas PM Najib dan 'PM' Rosmah dilihat menjadi liabiliti buat UMNO/BN.Banyak isu belum selesai -Altantuya, Kapal Selam, Jet Pejuang + Komisen/Rasuah?, Cincin Berjuta? Ini semua menyemakkan pemikiran TPM Muhyiddin.

Ini belum kira lagi 1Malaysia dahulu atau 1Malay/1Bumiputera dahulu?TPM Muhyiddin Melayu dahulu baru Malaysia, PM Najib Malaysia dahulu, Melayunya kemudian.

Maka sekali lagi strategi untuk mendesak dilakukan oleh TPM Muhyiddin. Namun kali ini berbeza, TPM Muhyiddin mendesak bukan dengan cara terbuka, tetapi dengan kempen-kempen dan kenyataan agar Pilihanraya Umum-13 dilakukan segera.

PM Najib tidak setuju akan ini kerana mungkin Mentornya Dr. M memberikan signal bahawa General Election tidak wajar dibuat sekarang dan mendesak PM Najib agar menunggu sehingga habis tempoh matang Kerajaan 5 tahun.

2-Ataupun kehadiran PM Najib dan TPM Muhyiddin menjadi satu lagi bukti paranoid/kebimbangan melampau UMNO/BN di N. Sembilan terhadap kebangkitan rakyat untuk menolak mereka. Maka Kehadiran PM Najib pada Ahad ini boleh dilihat menidakkan kekuatan dan keupayaan TPM Muhyiddin memberikan suntikan semangat kepada jentera parti.

Timbul juga kekeliruan dalam majlis pada 15 Oktober ini, apakah ini majlis UMNO/BN atau majlis Kerajaan? Dana daripada mana? Ini harus disiasat oleh SPRM. Kerana kekeliruan timbul akibat kewujudan bendera-bendera BN yang pesat dipasang serata Pekan dan Bandar Seremban sama ada formalnya menyambut TPM ataupun Timbalan Pengerusi BN atau TP UMNO? AMK N.9 akan menghantar pasukan peninjau. Termasuk data-data perbelanjaan majlis ini kita akan semak. Bagaimana hubungan bendera BN dengan TPM ini. Billboard mereka juga jelas keliru - sama ada seolah-olah mahu menunjukkan TPM (Orang Kerajaan) turun atau - kononnya Pimpinan UMNO/BN turun padang.

Justeru strateginya ialah pancing rakyat hadir dengan jamuan makan dan atas tiket kehadiran TPM. Namun untuk menarik simpati rakyat bagi menunjukkan pimpinan UMNO/BN turun padang, maka dengan tidak malunya bendera BN tumpang sekaki dikibarkan.

3- MB Mohamad Hasan dalam Dilemma & tersepit. Antara mengekalkan diri sebagai Team Pak Lah/TPM Muhyiddin atau tunduk kepada PM Najib. Group TS Isa sedang menunggu untuk mengambil alih kerusi MB N9.(itupun jika menang sekali lagi). Apakan daya MB Mohamad Hasan tersilap langkah, terpanggil TPM Muhyiddin dahulu dan kemudiannya PM Najib juga mahu turun bagi kekalkan pengaruh 'orang+kroninya' di N. Sembilan. Kehadiran TPM Muhyiddin perlu dibilas dengan munculnya PM Najib.

Jarang kita dengar dalam masa terdekat TPM dan PM turun bertemu rakyat bagi kawasan dan Negeri yang sama melainkan ini ada unsur-unsur VS atau pertembungan kuasa? Dikhabarkan masing-masing sedang mengatur orang masing-masing. Teruk betul orang tua bertempur, habis dikerahnya rakyat jelata melihat aksi mereka. Sekali lagi anak muda tertawa melihat keletah orang tua begini. Kesian.....(saya pinjam ini dari seorang sahabat).

4- Sudah banyak pertemuan strategi pilihanraya UMNO/BN Pusat tidak memanggil TPM Muhyiddin - Komplot PM Najib bersama sepupu Hishamuddin mula muncul dalam beberapa siri pertemuan PRU mereka.

5-Namun akhirnya anak muda tidak minat dengan semua ini, kamu mahu komplot kita tidak peduli. Yang kami mahu Kerajaan Rakyat. Yang kami tahu, kamu pimpinan UMNO/BN sudah diberi waktu oleh rakyat dahulu. Terbukti mutakhir ini gagal mengurus dengan baik. Kami mahu perubahan. Kami tidak mahu semak fikiran seperti TPM Muhyiddin dan kroninya, mudah bagi kami anak muda - Kita buat perubahan di N. Sembilan. Selangor-Pulau Pinang-Kelantan-Kedah maju sahaja serta makmur.

Terbukti bahawa tipu helah UMNO/BN selama ini yang mendakwa mereka sahaja yang pandai memerintah adalah salah. Pakatan Rakyat juga pandai mentadbir bahkan lebih baik lagi berbanding UMNO/BN. Mana ada dalam sejarah 54 tahun merdeka Kerajaan beri air percuma kepada rakyat melainkan di Selangor di bawah Pakatan Rakyat(KEADILAN,PAS&DAP) MEMBERIKAN AIR PERCUMA KEPADA RAKYAT.

6- Untuk My Negeri9 - Negeri9Ku - Ubah -Demi Negeri - Pakatan Rakyat Memimpin Kesejahteraan Rakyat.

SEMBANG SANTAI ANAK MUDA - Jom Politic Sporting! :) Cool Tak Main Beb... !

No comments:

Post a Comment